معرفی کاربردهای چاپ سه بعدی
به صنعت ۴ خوش آمدید !
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سالهاست از تکنولوژی چاپ سه بعدی و پرینترهای سه بعدی به عنوان یک ابزار در صنعت استفاده می شود. از نمونه سازی در صنایع هوایی، هوافضا، پزشکی و… ولی به نظر می رسد در چند سال اخیر با توجه به تکمیل کمبودهای این تکنولوژی در بخش مواد اولیه و همچنین همه گیر شدن استفاده از پرینترهای سه بعدی بواسطه اتمام حق استفاده آنها، باید شاهد حضور چاپگرهای سه بعدی در بخش های بسیار زیادی از صنعت و حتی کاربرد خانگی آنها باشیم.
اهمیت این موضوع را زمانی متوجه می شویم که از چاپ سه بعدی به عنوان یکی از پایه های ثابت در “صنعت ۴” یاد می شود. اگرچه کاربرد پرینترهای سه بعدی روز به روز در صنایع و علوم مختلف بیشتر شده و بعضا کاربردهای جدید کشف می شود! ولی در ادامه سعی کرده ایم به تعدادی از این کاربردها اشاره کنیم.
کاربرد کدام تکنولوژی پرینت سه بعدی برای شما مناسب است؟

تکنولوژی FDM ـــــــــــ
چاپگرهای سه بعدی با تکنولوژی FDM با مواد اولیه از جنس ترموپلاستیک هستند. ارزانی مواد اولیه و دستگاه ، سهولت کاربرد و تنوع مواد اولیه از دلایلی است این تکنولوژی را به پرکاربردترین روش چاپ سه بعدی تبدیل کرده است. از تکنولوژی FDM جهت کارهای مدلسازی، نمونه سازی اولیه قبل از قالب گیری، مجسمه سازی، ریخته گری و نمونه های قطعات کاربردی مثل قطعات روبات های تحقیقاتی و … می توان استفاده کرد.

تکنولوژی PDM ـــــــــــ
در این تکنولوژی مواد اولیه خمیری شکل نظیر گل سفالگری، سرامیک و … به عنوان ورودی مواد در دستگاه استفاده می شود.
این تکنولوژی جهت کارهای تحقیقاتی و استفاده و توسعه ی مواد اولیه جدید با ویژگی های منحصر بفرد مثل سرامیک های با خواص مختلف، خمیرهای میکس شده با پودرفلزات مختلف، بتن های با ویژگی های خاص و … کاربرد دارد.

تکنولوژی DLP ـــــــــــ
پرینترهای سه بعدی با این تکنولوژی از طریق تابش نور UV به رزین های فتوپلیمر قطعه ی مورد نظر را می سازند.
دقت بالای قطعات چاپ شده با این روش، این تکنولوژی را برای ساخت نمونه های ریز و دقیق صنعتی، قالب های ریخته گری طلا و جواهر، قالب ها و قطعات نهایی قابل استفاده در فرایندهای دندانپزشکی، ریخته گری دقیق (Investment Casting) و … قابل استفاده کرده است.