پرینتر سه بعدی در پژوهشگاه مواد و انرژی

پژوهشگاه مواد و انرژی با سابقه چهل ساله، یکی از پژوهشگاه‌های مستقل و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است. این پژوهشگاه از چهار پژوهشکده سرامیک، نیمه هادی‌ها، انرژی و پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته تشکیل شده‌است که در ۱۲ گروه تخصصی به فعالیت های تحقیقاتی در زمینه های مرتبط با مواد و انرژی می پردازند.

آقای دکتر بابک رئیسی یکی از اعضای محترم هیات علمی پژوهشکده سرامیک هستند که برای ساخت و تولید برخی قطعات طراحی شده شان نیازمند ساخت مدلی اولیه از آن بودند. ساخت این مدلها توسط بخش کارگاه پژوهشگاه و به روش تراش انجام می شد که نیازمند زمان و هزینه بوده و در ضمن از تنوع کمی برخوردار بود. از آنجا که این زمان و هزینه در برخی موارد بیشتر از حد مورد توقع بود، تصمیم گرفته می شود تا از روشهای جایگزین استفاده شود. انتخاب پرینتر سه بعدی روشی بعنوان جایگزین روشهای معمول ساخت بود. دکتر رئیسی در این خصوص می گوید:

امیدواریم با خرید این دستگاه؛ برای تولید قطعات در تیراژ کم و بصورت آزمایشی بتوانیم ضمن کم کردن وابستگی مان به بیرون، با سرعت و دقت بیشتری بتوانیم در جوار کارهای دیگرمان نسبت به تولید این قطعات اقدام کنیم.

آقای مهندس شاکر، که همکار آقای دکتر رئیسی هستند، توانایی اجرای قطعات پیچیده و امکان شبیه سازی قطعات بزرگ در مقیاس کوچک و بررسی رفتارهای آن را از جمله مزایای پرینتر سه بعدی برای کارها و پروژه های پژوهشکده می داند.

دکتر رئیسی دلایل خود برای انتخاب پرینترهای سه بعدی سی زان را ایرانی بودن دستگاه، پشتیبانی و خدمات صورت گرفته، جنبه های ابتکاری بکار رفته و نیز نحوه ی ارائه انجام شده در غرفه شرکت سی زان پردازش کویر در نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در مقایسه با شرکتهای مشابه می داند.

keyboard_arrow_up