شمع سازی با پرینتر سه بعدی

شمع سازی با پرینتر سه بعدی
راهنمای درآمدزایی با پرینتر سه بعدی

  • حداقل سرمایه مورد نیاز: ۲۵ میلیون تومان (۶۵۰ دلار)
  • مهارت ها و ابزار مورد نیاز: تسلط به نرم افزار طراحی سه بعدی، آشنایی با قالب گیری سرد، یک دستگاه پرینتر سه بعدی، میز و لوازم اداری، وبسایت و صفحه ی اینستاگرام، ابزارآلات ساده ی فنّی
  • درآمد ماهانه: ۲۰ میلیون تومان (۵۰۰ دلار)
  • مشتری ها: تولید کنندگان شمع، فروشندگان لوازم تزئینی، فروشندگان کیک و قنادی ها، کافه ها و رستوران ها

راه اندازی ( ایجاد) کسب و کار شمع سازی به کمک پرینتر سه بعدی

برای قرن ها استفاده از شمع جهت روشن کردن محیط در بین مردم نقاط مختلف دنیا امری شایع بود تا اینکه در دوران معاصر و با کشف نیروی الکتریسیته و سپس لامپ الکتریکی؛ شمع، جایگاه و کاربرد گسترده خودش برای روشنایی را از دست داد. امروزه شمع سازی به عنوان یک هنر مطرح است و از شمع برای تزیین محافل هنری، شاعرانه و رمانتیک استفاده می شود. با پیشرفت علم شیمی، در‌حال ‌حاضر طیف وسیعی از شمع های رنگی، معطر و دارای اسانس های خوشبو و در شکل های زیبا در بازار موجود است و طرفداران زیادی دارد.

“ایران سومین تولیدکننده بزرگ پارافین (ماده اولیه شمع) در دنیاست و برآورد می‌شود روزانه ۵ میلیارد تومان مصرف شمع در کشور داریم که بین ۵ تا ۶ میلیون آن توسط داخل و بقیه از محل واردات تامین می شود.”  منبع: روزنامه فرصت امروز

نمونه ای از کاربرد پرینتر سه بعدی در شمع سازی

چرا باید برای شمع سازی
از پرینتر سه بعدی استفاده کنیم؟

  • ساخت نمونه اولیه شمع یا بیس (BASE) با دقت بالا
  • بدون نیاز به مهارت مجسمه سازی یا نمونه سازی دستی می توان بیس های حرفه ای تولید کرد
  • سرعت بالا در ساخت طرح های متنوع و جدید
  • امکان ساخت مدل های پیچیده که با روش های دیگر ممکن نیست
  • ساخت پایه های متنوع نگهدارنده ی وارمر
  • امکان ساخت شمع های اختصاصی (برای مثال لوگو) برای مشتری ها با سرعت بالا

در ادامه ی این نوشته سعی می کنیم با کلیه الزامات راه اندازی کسب و کار شمع سازی آشنا بشویم:

انواع کاربرد پرینتر سه بعدی در شمع سازی

برای ساخت شمع؛ سه مرحله ساخت نمونه اولیه، ساخت قالب سیلیکونی و ساخت خود شمع باید طی شود. پرینتر سه بعدی در مرحله اول یعنی ساخت نمونه اولیه کاربرد دارد.

از چاپگر سه بعدی به سه شکل در ساخت شمع استفاده می شود:

ساخت بیس شمع با پرینتر سه بعدی

۱- ساخت نمونه اولیه شمع یا بیس (Base) :
برای شمع سازی نیاز به قالب دارید و برای ساخت قالب هم نیاز به نمونه اولیه است. ساخت نمونه اولیه شمع در بازار به بیس معروف است، توسط پرینتر سه بعدی به راحتی قابل انجام می باشد. در حقیقت ساخت نمونه اولیه یکی از بارزترین کاربردهای چاپگر سه بعدی است.

قالب گیری شمع

۲- ساخت قالب:
اگر شمع مورد نظر شما دارای پیچیدگی و جزئیات زیادی نباشد می توانید با ساخت یک قالب دو تکه و البته با کمی تجربه و ترفند، مستقیماً قالب شمع را پرینت کنید و با این روش، در هزینه و زمان صرفه جویی نمایید. فراموش نکنید که این روش برای شمع هایی که دارای جزئیات زیاد هستند مناسب نیست و برای ساخت قالب آنها باید از قالب های سیلیکونی استفاده کنید تا امکان جدا کردن یا درآوردن شمع از قالب وجود داشته باشد.

وارمر شمع با پرینتر سه بعدی

۳- ساخت پایه نگهدارنده شمع و وارمر (Warmer) :
هرجا که شمع باشد نیاز به پایه شمع هم هست. شما می توانید طرح های متنوعی از پایه نگهدارنده شمع را در اینترنت پیدا کنید و آنها را با پرینتر سه بعدی بسازید و بفروشید. وارمر نوعی شمع آماده است که به همراه پایه های استوانه ای شکل فلزی در بازار وجود دارد و همانطور که از اسم آن پیداست بیشتر برای گرم نگه داشتن استفاده می شود. تقریباً پایه نگهدارنده خاصی برای وارمر در بازار وجود ندارد و می شود با ساخت نمونه های زیبایی که فایل آنها در اینترنت هم موجود است به بازار جدید دست پیدا نمود.

چه مهارت هایی برای استفاده از پرینتر سه بعدی در شمع سازی مورد نیاز است؟

برای اینکه بتوانید از چاپگر سه بعدی در شمع سازی استفاده کنید علاوه بر مهارت کار با پرینتر سه بعدی باید سه مهارت را خوب یاد بگیرید. اول قالب گیری یا قالب سازی ، دوم مهارت پولیش و فینیشینگ و سوم طراحی سه بعدی. دو مورد اول را در این قسمت به آنها می پردازیم و مورد آخر را در ادامه به صورت یک بند مجزا خواهیم آورد.

بیس های ساخته شده توسط پرینتر سه بعدی دارای سطح بسیار صاف و اصطلاحاً شیشه ای نیست به همین خاطر باید پس از چاپ، بر روی آن کار شده و با تکنیک های مختلف، سطح آنها پولیش و پرداخت شود. تکنیک هایی مثل سمباده کاری و استفاده از بخارِ حلالِ فیلامنتِ استفاده شده برای ساخت بیس. مهارت دوم هم قالب گیری است که خودش موضوع یک مقاله مجزاست. فقط به صورت مختصر می گوییم که قالب را با سیلیکون یا پی وی سی (PVC) می سازند و داخلش پارافین مذاب می ریزند. البته با کمی خلاقیت می شود از همین قالب سیلیکونی برای تکثیر بیس هم استفاده کرد و یک کسب و کار مبتنی بر ساخت و فروش بیس راه اندازی نمود.

دوره های آموزش شمع سازی در اینترنت زیاد است که می توانید با شرکت در آنها اصول کار شمع سازی را یاد بگیرید.

چه نوع پرینتر سه بعدی برای کار شمع سازی مناسب است؟

بسته به نوع شمعی که مایلید تولید کنید، پاسخ این سوال فرق می کند. اگر بیس مدنظر شما دارای جزئیات تا سطح متوسط باشد می توانید از پرینترهای سه بعدی فیلامنتی یا همان FDM استفاده کنید. اما اگر می خواهید شمع هایی با جزئیات بسیار زیاد و پیچیده تولید نمایید بهتر است سراغ پرینترهای سه بعدی رزینی بروید.

پرینترهای سه بعدی اف دی ام از مواد اولیه با جنس پلاستیک استفاده می کنند که هم دستگاه و هم مواد اولیه ارزان تری در مقایسه با پرینترهای سه بعدی رزینی دارند. اما علاوه بر بحث قیمت، نیازمند عملیات پولیش و پرداخت هم هستند. در پرینترهای سه بعدی رزینی از مواد اولیه رزین استفاده می شود که هم دستگاه و هم مواد اولیه از قیمت بالاتری برخوردار است ولی در عوض هم دقت بیشتری دارند و هم نیازمند عملیات پولیش نبوده و صرفاً باید یک پرداخت جزئی انجام شود. طبعاً بیس های تولیدی به روش رزینی بدلیل داشتن جزئیات و ظرافت بیشتر، از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

دو مدل از دستگاه های رزینی و فیلامنتی برند سی زان مناسب برای کار شمع سازی در ادامه آمده است.

سی زان آروشا

پرینتر سه بعدی رزینی آروشا

سی زان اکو

پرینتر سه بعدی سی زان اکو

نرم افزار های تخصصی ساخت قالب شمع سازی کدامند؟

برای این کار نرم افزار تخصصی وجود ندارد و تقریباً از هر نرم افزار طراحی سه بعدی می شود استفاده نمود. طبعاً بسته به شکل قالب یا بیس باید از نرم افزارهای پیشرفته تری استفاده کرد.

لیست بعضی از این نرم افزارها در ادامه آماده است.

  • سالیدورکز (solidworks) ، برای طراحی مدل های پیچیده
  • کتیا (catia) ، برای طراحی سطوح با پیچیدگی بالا
  • مایا و تری دی مکس ، برای طراحی کارهای هنری
  • زی براش (Zbrush) ، برای طراحی مدل های تندیس و مجسمه
  • ۱۲۳D Design طراحی مدل های غیرپیچیده و با رابط کاربری ساده برای مبتدیان

بررسی حدودی قیمت‌های بیس و امکان سنجی تولید و فروش یک نمونه

شمع استوانه ای

در بررسی یکی از صفحات اینستاگرامی فروش بیس پرینتی، یک شمع استوانه ای ساده که دارای ۱۵ سانتی متر ارتفاع و ۶ سانتیمتر قطر بود به مبلغ ۲۵۰ هزار تومان به فروش می رفت. این بیس، که جزو قطعات بزرگ بود، دارای وزنی معادل ۱۱۳ گرم بوده و با فیلامنت ABS پرینت و پولیش شده بود. برآوردهای ما نشان می داد که این قطعه با اینفیل (درصد پرشوندگی) و دقت مناسب، قابلیت چاپ در ۷ ساعت را داشت. از اینرو امکان ساخت سه عدد از این بیس در شبانه روز وجود دارد، یعنی ۹۰ عدد در یک ماه. با در نظر گرفتن قیمت متوسط ۲۵۰ هزار تومان برای هر رول یک کیلوگرمی ABS، می‌توان نتیجه گرفت برای هر بیس مبلغ ۲۵ هزار تومان هزینه مواد اولیه صرف شده است. و این یعنی مبلغ ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان هزینه فیلامنت یک ماه خواهد بود. در حالی که ارزش بیس های تولیدی، ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. با این توضیحات امکان کسب درآمد ۲۰ میلیونی در ماه به ازای یک دستگاه وجود دارد.

همه این اعداد و ارقام برای کسب و کار مبتنی بر تولید بیس شمع می باشد و اگر کسب و کار تولید شمع از طریق ساخت بیس یا قالب پرینتی باشد، طبعاً محاسبات به نحو دیگری خواهد بود.

نمونه هایی موفق از کسب و کار ساخت بیس و قالب شمع توسط پرینتر سه بعدی

در ایران تعداد بسیار زیادی فرد و مجموعه در این کسب و کار فعالیت می کنند که بیشتر می توان آنها را در شبکه اجتماعی اینستاگرام پیدا نمود. جستجوی کلمات کلیدی مرتبطی چون #شمع_سازی #ساخت_قالب_شمع #ساخت_بیس_شمع در این شبکه اجتماعی شما را به نتایج مطلوبی می رساند.

نمونه های خارجی زیادی هم در اینترنت قابل جستجو و مشاهده است که با کلمات کلیدی همچون #candle و #۳dprintedcandle و … پیدا می شوند. یک نمونه جالب در همین ارتباط به کسب و کاری در کشور فرانسه مربوط می شود که شمع هایی به شکل سردیس افراد تولید می کند.

ساخت شمع صورت افراد
پشتیبانی

نیاز به مشاوره دارید؟
۵۶۸۲۳۲۸۰ – ۰۲۱

۰۹۳۵۴۶۰۹۰۶۳

اینستاگرام
واتساپ
تماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید