Campden BRI تحقیقاتی شرع کرده است تا اثرات مثبت پرینت سه بعدی را بر صنایع غذایی مشخص کرده و آینده روشن تری از پرینتر سه بعدی غذا ارائه دهد.
پرینت سه بعدی غذایی تکنولوژی ایست که به سرعت در حال رشد است. پرینترهای سه بعدی جدید امروزه در دسترس قرار می گیرند که می توانند برای انواع مختلف مواد غذایی تحت عنوان پرینتر سه بعدی غذا مورد استفاده قرار گیرند. خوراکی های خمیری همچون شکلات (پرینتر سه بعدی شکلات) ، پوره و شیرینی با تکنولوژی چاپ سه بعدی میتوانند به هر شکلی در آیند.
تیم Campden BRI در حال جست و جوی تمام احتمالات هستند تا ببینند چه چیزهایی برای تولید انبوه مناسب هستند.
محقق مواد غذایی،گائل دلامر،کسی که این تیم را رهبری می کند، می گوید: «در سال های اخیر قدم های خوبی در بحث پرینترهای سه بعدی به سوی جلو برداشته شده است و در صنایع مختلف تحولات عظیمی ایجاد کرده است هرچند استفاده از پرینتر سه بعدی غذا در بخش غذایی آنچنان مسیر مستقیمی نپیموده است».
وی ادامه می دهد: «عوامل متعددی همچون ماندگاری، آلودگی میکروبیولوژیکی، دمای چاپ، بافت، رئولوژی و درنهایت قابلیت ماده غذایی جهت پرینت باید در نظر گرفته شود. به منظور برآورده کردن انتظارات مصرف کننده و تامین امنیت و سلامت غذا همه این مسائل باید رعایت شود.»
هدف پروژه
هدف این پروژه حصول ارزیابی واقع گرایانه و مستقل از قابلیت ها و محدودیت های فناوری چاپ سه بعدی به صورت کاربردی روی رنج وسیعی از مواد غذایی بوده است.
این تیم همچنین در حال بررسی ارتقای تغذیه شخصی مبتنی بر تامین نیازهای گوناگون رژیمی فرد همچون غنی سازی غذا با ویتامین د، کلسیم و پروتئین برای افراد سالمند است. حتی غذا میتواند بیش از این شخصی سازی شده و کمبود هایی نظیر اسیدهای چرب ضروری و فیبرهای غذایی را برطرف کند.
همچنین این پرژه از میکرو سی تی اسکنرهایی استفاده خوهد کرد تا طراحی ها را برای کشف حوزه قابلیت ساختارها و اشکالی که می توانند توسط پرینت سه بعدی شبیه سازی شوند، اسکن کند.
دلامر افزود: «اضافه های مواد غذایی نیز می تواند کاهش یابد به طوری که مواد فاسد شدنی که در غیر این صورت کیفیتشان را از دست می دهند می توانند روی محصول پرینت شوند. پژوهش ما مشخص خواهد کرد کدام مواد غذایی و اشکال میتوانند به صورت سه بعدی چاپ شوند، سرعت و کیفیت چاپشان و جنبه های بهداشتی اش چگونه خواهد بود.»
Campden BRI در ۲۰ ژوئن سمیناری برگزار کرد که در آن سمینار موضوعاتی چون احساس مصرف کننده، کاربرد چاپ سه بعدی برای طبقه بندی غذایی به صورت شخصی، ترکیبات قابل چاپ، پتانسیل های پرینت سه بعدی، اهمیت رئولوژی و امنیت غذایی بحث شد.
لینک منبع خبر: خبرگزاری ۳dress