همه می دانیم که استفاده از وسایل کمک آموزشی در روند آموزش می تواند اثرپذیری آنرا به حد قابل توجهی افزایش دهد. امروزه کشورهای پیشرفته سعی می کنند با تشویق معلمان و فعالان بخش آموزش به استفاده از وسایل کمک آموزشی در نظام آموزشی شان نسبت به تربیت نسلی خلاق و هوشمند بپردازند.
تولید وسایل کمک آموزشی به دو روش ممکن است. در روش اول خود معلمان به تولید وسایل و ایده های آموزی می پردازند و در روش دوم تولیدکنندگان و شرکتها این امر را برعهده می گیرند. در هر دوی این روشها با بهره گیری از ابزاری سودمند به نام پرینتر سه بعدی می توان روند تبدیل ایده کمک آموزشی به روش آموزشی را تسریع و آسان نمود.
خوشبختانه در کشور ما هم تولیدکنندگان وسایل کمک آموزشی فعالیت می کنند که محصولات باکیفیتی را برای محیط های آموزشی و دانش آموزان تولید می کنند. شرکت سامانه رشد آموزههای جوانهها و فنآوری آموزشی (سراج فنآموز) یکی از این تولیدکنندگان است. شرکت فن آموز با تولید تعداد زیادی وسایل کمک آموزشی موفق شده است مراکز زیادی را تجهیز نماید. این شرکت که به عنوان یک شرکت دانش بنیان فعالیت می کند، در پارک فناوری پردیس مستقر است. عمده فعالیت های شرکت فن آموز به شرح زیر است:
- طراحی و تولید تجهیزات آزمایش و آموزش برای خانه و مدرسه
- احداث خانههای علم و پارکهای فنآموز و طراحی و ساخت تجهیزات آنها
- تولید برنامههای علمی تلویزیونی مانند «چیستا و نسیم دانشنما»
- برپایی مجالس ترویج علمی مانند شبهای فیزیک
- برپایی کارگاههای آزمایشگاهی و همافزایی تجارب دبیران
- برپایی کارگاههای آزمایشگاهی و آموزشی برای دانش آموزان
- آموزش تعاملی و مجازی در سایت فنآموز
- طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهی
- برگزاری مسابقات علمی دانشآموزی
- ۲۹ سال تجربه در بهکارگیری فناوری در خدمت آموزش
این شرکت به تازگی جهت تولید آزمایشی نمونه های جدید تولیدات خویش نسبت به خرید پرینتر سه بعدی مدل سی زان دو پلاس اقدام نموده است. و با این اقدام سعی دارد تا روند طراحی تا تولید محصولات جدید خود را کوتاه کند.
شرکت سی زان پردازش کویر به عنوان تولیدکننده پرینترهای سه بعدی ضمن آرزوی موفقیت برای فن آموز، امیدوار است کیفیت آموزش برای همه دانش آموزان ایرانی روز به روز افزایش یابد.