چاپ سه بعدی … کمی خوشمزه تر!

همانطور که می دانید تنظیمات چاپ سه بعدی و قلق های آن، در کیفیت خروجی قطعه چاپ شده نهایی بسیار تاثیرگذار هستند. قلق های بعضا جزئی و کوچکی که با رعایت آنها کیفیت چاپ به طرز باورنکردنی افزایش خواهد یافت!

در ادامه به تعدادی از مشکلات رایج در خروجی قطعات پرینتر سه بعدی اشاره خواهیم کرد. راه حل های ارائه شده بعضا راهکارهای تنظیمات نرم افزاری هستند. جهت ارائه راهکارهای نرم افزاری، از نرم افزار simplify استفاده شده است. اگرچه تعداد زیادی از این راه کارها در سایر نرم افزارهای اسلایسر نیز قایل استفاده هستند ولی نرم افزار simplify امکانات گسترده تری در این زمینه به کاربر ارائه می دهد.

از این رو “دوره اسلایسر حرفه ای” به عنوان پیش نیاز این دوره بوده و جهت فهم دقیق تر محتوای این دوره باید آن را گذرانده باشید.

برای مشاهده راه حل هر مشکل بر روی عکس بند انگشتی آن کلیک کنید و یا برای مرور کلی راه حل ها غلطک ماوس خود را به سمت پایین بچرخانید. اگرچه سعی شده تا راه حل های ارائه شده تا حد زیادی مشکل گشای مورد پیش آمده باشند ولی در صورتیکه با انجام راه حل های پیشنهادی مشکل مورد نظر برطرف نشد با واحد پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.

عدم اکسترود در ابتدا


عدم اکسترود در ابتدا
پرینتر در ابتدای کار مواد اولیه را نازل دستگاه اکسترود نمی کند.

نچسبیدن به صفحه ساخت


نچسبیدن به صفحه ساخت
لایه اولی به خوبی به صفحه ساخت (bed) نمی چسبد و باعث خراب شدن پرینت می شود.

اکسترود ناکافی


اکسترود ناکافی
پرینتر به مقدار کافی مواد اکسترود نمی کند. بین لایه ها و داخل جسم فاصله می افتد.

خروج زیاد مواد از اکسترودر


خروج مقدار زیاد مواد از نازل
حین چاپ مواد زیادی از نازل خارج می شوند و قطعه شل و ول است.

رخنه در لایه های بالایی


رخنه در لایه های بالایی
لایه های بالایی قطعه پرینت شده دارای رخنه و شکاف هستند.

تارهای آزاردهنده


تارهای آزاردهنده
تعداد زیادی تار و نخ های باریک میان قسمت های مختلف قطعات چاپ شده بوجود می آیند.

گرمای زیاد


گرمای زیاد
قطعه های کوچک زیاد گرم می شوند و از فرم اصلی خارج می شوند.

شیفت لایه ای


شیفت لایه ای
لایه ها از جای خود به یک سمت خاص انتقال یافته اند.

شکاف لایه ای


شکاف لایه ای
لایه ها از هم جدا می شوند و در حین پرینت بین آنها فاصله می افتد.

ساییده شدن فیلامنت


ساییده شدن فیلامنت
قسمتی از فیلامنت دچار خوردگی و سایش شده و نمی تواند وارد هات اند شود.

مسدود شدن اکسترودر


مسدود شدن اکسترودر
اکسترودر مسدود شده و یا گیر کرده و مواد از نازل خارج نمی شود.

توقف اکسترود حین پرینت


توقف اکسترود حین پرینت
اکسترود پیوسته مواد اولیه حین پرینت متوقف شده است.

توپُری ناقص


توپُری ناقص
اکسترود باریک در ناحیه های داخلی باعث infill پوک و  ناپیوسته می شود.

ایجاد جوش روی سطح


ایجاد جوش روی سطح
حباب های ریز و جوش های کوچک روی سطح خارجی قطعه بوجود آمده اند.

فاصله بین لایه های بیرون و داخل


فاصله بین بیرون و داخل
بین لایه های بیرونی قطعه و سطح توپُر آن فاصله افتاده است.

خمیدگی در گوشه ها


خمیدگی در گوشه ها
گوشه های جسم حین پرینت دچار خمیدگی و بالاآمادگی شده اند.

خراش روی سطح بالا


خراش روی سطح بالا
نازل به لایه های روی سطح گیر می کنئ و روی آن از خود رد می گذارد.

سوراخ در زوایا


ایجاد سوراخ در زوایا
بوجود آمدن سوراخ در زوایای کناری که باعث میشود لایه های بالایی بخوبی روی هم قرار نگیرند.

ایجاد خطوط در اطراف


ایجاد خطوط در اطراف
لایه های اطراف بخوبی روی هم چیده نمی شوند و ناموزون بودن آنها به خوبی پیداست.

ایجاد حلقه در سطح


ایجاد حلقه در سطح
لرزش باعث اعوجاج و افتادن خطوط حلقه ای روی سطح می شود.

ایجاد رخنه در دیواره های باریک


ایجاد رخنه در دیواره های باریک
بین دیواره های باریک قطعه فاصله افتاده و فضای بین آنها خالی است.

عدم چاپ قطعه های کوچک


عدم چاپ قطعه های کوچک
قطعه های کوچک در حالت نمایش نرم افزار نمایش داده نمی شوند و چاپ نمی شوند.

یکدست نبودن مواد اولیه


یکدست نبودن مواد اولیه
مقدار اکسترود مواد تلورانس داشته و باعث خروجی قطعه بی کیفیت می شود.

♣ لیست نمایش
هر کدام از موارد ذکر شده در بالا راه حل های مختلفی دارند. برای نمایش منظم این راه حل ها از لیست نمایش استفاده شده است. هر راه حل در یک زیر گزینه از  هر لیست قرار داده شده است . برای نمایش راه حل ها بر روی منوی باز شوی لیست نمایش کلیک کنید.

عدم اکسترود در ابتدا

اگر از جمله افرادی هستید که بتازگی کار با پرینتر سه بعدی را شروع کرده اید حتما با این مشکل روبرو شده اید که در آغاز شروع بکار دستگاه، مواد اولیه از دهانه نازل خارج یا به اصطلاح اکسترود نمی شود. یک مشکل رایج که اکثر کاربران از آن شکایت دارند، و در عین حال راه حل آن بسیار ساده است. چنانچه با چنین مشکلی روبرو شدید دلیل آن را در ۴ مورد زیر بررسی کنید.

نچسبیدن به صفحه ساخت

یکی دیگر از مشکلات پیش روی کاربران پرینترهای سه بعدی ، مواجه شدن با عدم چسبیدن مواد مذاب به صفحه ساخت است. چسبیدن ماده اولیه به صفحه ساخت در لایه اول از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این لایه  شالوده و پایه اصلی شیِ در حال پرینت محسوب می شود. چنانچه این لایه محکم و ثابت به صفحه ساخت نچسبیده باشد باعث بروز مشکلات عدیده ای در لایه های بعدی خواهد شد. عدم چسبندگی لایه اول دلایل متعددی را شامل میشود که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.

اکسترود ناکافی

هر یک از نمایه ها در نرم افزار Simplify3d دارای تنظیماتی هستند که مشخص می کنند چه مقدار پلاستیک از پرینتر خارج یا به اصطلاح اکسترود شود. اما گاهی پرینتر نسبت به این تنظیمات بازخورد مناسبی نشان نداده و مشکل ساز شده، به این صورت که در حین پرینت مقدار مواد کمتری را از نازل خارج می کند که باعث ایجاد شکاف و رخنه هایی در بین لایه های مجاور می شود.
راه کار مناسب جهت اطمینان از اکسترود کافی مواد در پرینتر، چاپ یک مکعب ساده  ۲۰mm با حداقل ۳ خط حاشیه است. دقت داشته باشید که آیا این سه خط دُور به یکدیگر چسبیده اند یا نه بین آنها رخنه و فاصله دیده می شود. وجود رخنه نشانه عدم اکسترود مواد کافی در حین پرینت است. برای رفع این مشکل، روش های زیر را بکار گیرید.

خروج زیاد مواد از اکسترودر

در پریتنر سه بعدی نرم افزار و تنظیمات بسیار دقیقی بکار گرفته شده است تا کارکرد این دستگاه را به حد مطلوب رساند؛ از جمله این تنظیمات تعیین مقدار پلاستیک خارج شونده از نازل است. کم یا زیاد بودن مقدار پلاستیک اکسترود شده، در تعیین کیفیت قطعه چاپی اثر بسزایی دارد. متاسفانه در بسیاری از پرینترها هیچ راهی برای نشان دادن مقدار دقیق این ماده حین اکسترود وجود ندارد. اگر تنظیمات مربوطه بدرستی و به دقت وارد نشده باشد، اکسترودر میزان پلاستیکی بیش از حد مورد نیاز نرم افزار، اکسترود خواهد کرد که منجر به خراب شدن ظاهر و تغییر ابعاد قطعه می شود.

Simplify3d با اعمال تنظیماتی اندک اما موثر جهت رفع این مشکل برآمده است. در بخش قبل با مشکل عدم اکسترود پلاستیک کافی حین چاپ و راه حل آن آشنا شدید. دانستید که برای تغییر مقدار ماده اکسترود شونده باید روی “Edit Process Settings” کلیک کنید، به سربرگ Extruder رفته و مقدار extrusion multiplier را افزایش دهید. اما در برابر مشکل جاری همان مسیر را رفته ، اینبار مقدار extrusion multiplier را به عددی کمتر کاهش دهید.

رخنه در لایه های بالایی

یکی از راهکارهایی که به صرفه جویی در مصرف مواد اولیه کمک شایانی می کند، پرینت قطعات نسبتا توخالی متخلخل و یا به اصطلاح لانه زنبوری است. برای مثال قطعه ای با ۳۰ درصد میزان توپری یعنی ۳۰ درصد از فضای درون آن پلاستیک و مابقی هوا است. این درحالیست که علیرغم فضای خالی درون ، سطح بیرونی کاملا توپر و یکپارچه خواهد بود.

برای داشتن قطعه ای با این ویژگی ها smplify3d با ارائه تنظیماتی، به شما اجازه می دهد تا معین کنید که چند لایه یکپارچه و توپر در بالا و پایین قطعه باشد. برای مثال فرض کنید می خواهید مکعبی توخالی با ۵ لایه ی توپر در بالا و پایین داشته بشید . نرم افزار این ۵ لایه را کاملا یکدست و توپر و فضای دورنی را توخالی چاپ خواهد کرد.

این تکنیک به طور چشمگیری از هدر رفتن زمان و مقدار ماده مصرفی جلوگیری می کند. اما گاهی اتفاق می افتد که سطح لایه فوقانی کاملا یکدست نبوده و شکاف هایی در آن دیده می شود. برای رفع این مشکل راه حل های زیر را بررسی کنید.

تارهای آزاردهنده

ایجاد مواد اولیه به شکل تارهای نخ در پشت مدل سه بعدی چاپ شده یکی دیگر از معضلاتی ایست که کاربران با آن مواجه هستند.
علت بوجود آمدن چنین زوایدی چکه کردن و یا به عبارتی بهتر تراوش مواد اولیه از نازل در حین جابجایی آن از قسمتی به قسمت دیگر از شی می باشد. خوشبختانه راه کارهایی پیشنهادی Simplify3D کمک شایانی به رفع این مشکل کرده است.

در بخش تنظیمات قسمت retraction به مقابله با این مشکل پرداخته شده است. اگر گزینه retraction فعال باشد، زمانی که اکسترودر، پرینت قسمتی را به اتمام رساند، قبل از حرکت به قسمت دیگر فیلامنت به درون نازل برگشته یا به اصطلاح توکشیده می شود و دیگر پلاستیک به بیرون ترواش نمی کند. زمانی که اکسترودر به قسمت دیگر رسید مجددا فیلامنت به سمت بیرون از نازل هل داده می شود و از دهانه آن اکسترود می شود و چاپ ادامه می یابد.

برای اطمینان از فعال بودن گزینه retraction روی “Edit Process Settings” کلیک کنید و به سربرگ Extruder بروید. دقت کنید که گزینه retraction برای هر یک از اکسترودرهای موجود در دستگاه فعال شده باشد. در ادامه به طور مفصل تنظیمات مربوط به retraction، همچنین سایر تنظیماتی که ممکن است در ایجاد این مشکل نقش داشته باشند ( مانند تنظیمات دمای اکسترودر) پرداخته شده است.

گرمای زیاد

پلاستیکی که از اکسترودر خارج می شود دمایی بین ۱۹۰ تا ۲۴۰ درجه سلسیوس دارد. در حالی که این ماده هنوز داغ است، قابل انعطاف بوده و می تواند به راحتی به شکل های مختلف درآید. از طرف دیگر با از دست دادن دما، به سرعت سفت شده و شکل آن ثابت می شود. در این بین شما باید به گرما و سرمای متعادلی برسید به طوری که پلاستیک بتواند در نازل به راحتی و آزادنه روان بوده و پس از خروج به سرعت خنک و سفت شده و ابعاد اصلی شی پرینت شده را حفظ کند.

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید فیلامنت در قسمت فوقانی هرم پس از اکسترود شدن نتوانسته به سرعت خنک شود و تغییر شکل داده است.

جابجایی لایه ها

بسیاری از پرینترهای سه بعدی از یک مکانیزم کنترلی مداری (open loop control system) استفاده می کنند. در این سیستم پرینتر در برابر حرکت و جایگاه دقیق هد اکسترودر عکس العملی نشان نمی دهد. هد را به قسمتهای مختلف قطعه حرکت می دهد، مواد در آنجا اکسترود می شوند، در اکثر موارد، بدلیل وجود استپرموتورهای قوی در دستگاه نتیجه خوب و مطلوبی حاصل میشود. اما در برخی دیگر موارد اگر در جریان حرکت هد مشکلی پیش آید پرینتر قادر به شناخت آن نیست در نتیجه شاهد نقص در قطعه پرینت شده خواهیم بود.

به عنوان مثال اگر در حین پرینت به دستگاه ضربه وارد شود یا آن را تکان دهید موجب میشود هد تغییر مکان داده و ادامه پرینت از نقطه ای دیگر ادامه پیدا کند. بدلیل وجود سیستم فوق پرینتر قادر به شناخت این مشکل نبوده و به پرینت خود ادامه می دهد.اگر در چاپ قطعه شاهد جابجایی در چاپ لایه ها بودید با مطالعه و اعمال راه کارهای زیر می توانید نسبت به رفع آن اقدام کنید.

شکاف بین لایه ای یا جدا شدن لایه از یکدیگر

همانطور که با اساس کار پرینت سه بعدی آشنا هستید، اشیا به صورت لایه به لایه چاپ می شودند. هر لایه روی لایه قبلی اکسترود شده تا در نهایت شی مورد نظر چاپ می شود. آنچه در این بین از اهمیت بالایی برخوردار است میزان چسبندگی لایه ها به یکدیگر است. چرا که اگر بین لایه ها پیوند مستحکمی برقرار نشود، شی پرینت شده به راحتی شکسته و تکه تکه میشود.

دلایل بروز این مشکل و روشهای رفع آن در زیر آمده است.

سائیده شدن مواد اولیه

در بسیاری از پرینترهای سه بعدی برای نگهداری و کنترل حرکت فیلامنت، از چرخ دنده (drive gear) استفاده می شود. دندانه های تیز آن، فیلامنت را محکم گرفته و آنرا بسته به جهش چرخش چرخ دنده به سمت پیش و پس حرکت می دهند. در این بین چنانچه فیلامنت نتواند به درستی حرکت کند، چرخدنده از حرکت نمی ایستد و به چرخش خود ادامه می دهد که در نتیجه موجب ساییده شدن بخشی از فیلامنت می شود.

در صورت بروز چنین حالتی ممکن است با مقدار زیادی تراشه پلاستیکی مواجه شود یا شاید ببینید که موتور اکسترود همچنان کار می کند اما فیلامنت به درون اکسترودر حرکت نمی کند. در ادامه با روش هایی بسیار ساده به رفع این مشکل پرداخته ایم.

مسدود شدن اکسترودر

یک پرینتر سه بعدی در طول حیاتش باید حدود کیلومترها ماده پلاستیکی را ذوب و اکسترود کند. همه این مواد باید از راه یک سوراخ ریز که به اندازه یک دانه ماسه است خارج شوند. ناچارا ممکن است زمانی پیش آید که پرینتر دیگر قادر به  اکسترود مواد نباشد. علت این مشکل می تواند در گیرکردن چیزی درون نازل و مسدود کردن راه خروج مواد باشد. در این جا راه کارهایی جهت رفع مشکل انسداد نازل ارائه شده است.

توقف ناگهانی اکسترودر در حین پرینت

آیا تا بحال برایتان پیش آمده که پرینترتان به خوبی در حال اکسترود مواد بوده اما ناگهان متوقف شده و از کار بایستد. دلایل مختلفی عامل ایجاد این مشکل هستند که در ادامه به آن می پردازیم و راه کارهای مناسبی به شما معرفی میکنیم. اما اگر پرینترتان در همان ابتدا کار مشکل دارد به بخش ” عدم اکسترود مواد در ابتدای پرینت “مراجعه کنید.

توپری ناقص

میزان حجم پرکننده فضای درون قطعه نقش بسیار مهمی در استحکام و مقاومت مدل چاپ شده خواهد داشت. بعبارتی می توان گفت این قسمت می تواند در حکم زیربنای لایه های فوقانی باشد. اگر infill ضعیف و نخ مانند باشد مشکل ساز میشود. بهتر است با بکارگیری راه حلهایی که در زیر پیشنهاد می شود استحکام این بخش را بیشتر کنید تا در نهایت قطعه ای بی نقص و مقاوم حاصل شود.

ایجاد قطرات (حباب) پلاستیک در سطح شی پرینت شده

در طول پرینتِ یک شی اکسترودر در حالی که به قسمت های مختلف صفحه ساخت حرکت می کند باید مدام متوقف شود و مجددا شروع بکار کند. در این بین اکثر اکسترودرها، اکسترود یکنواخت و یکدست بسیار خوبی ایجاد می کنند. هر بار که اکسترودر متوقف و سپس شروع به اکسترود مواد می کند، ممکن است تراوشات اضافی ای ایجاد کند.

برای مثال اگر به دیواره خارجی شی در حال پرینت نگاه کنید، لکه ها یا حباب های کوچکی را روی سطح آن مشاهده خواهید کرد، وجود این لکه ها نشان دهنده جایی است که اکسترودر پس از یک توقف کوتاه، شروع به اکسترود مواد کرده است. اکسترودر برای چاپ دیواره خارجی از یک نقطه خاص شروع به اکسترود مواد کرده و بعد از اینکه تمام دیواره را دور زد و پرینت کرد، به همان نقطه آغازین باز می گردد.

در این حالت ممکن است در این نقطه لکه های حباب مانندی ایجاد شود. همانطور که می دانید بهم چسابدن دو قطعه پلاستیک بدون بر جای گذاشتن کوچکترین اثری در محل اتصال، تقریبا غیر ممکن است. اما در اینجا راهکارهایی به شما ارائه می دهیم که می تواند تاحد زیادی این نقیصه را کاهش دهد.

ایجاد رخنه و سوراخ بین فضای داخلی و دیواره ها

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، برای پرکردن فضای درونی قطعه می توان از طرح ها و الگوهای خاصی استفاده کرد. بنابراین داخل قطعه با دیواره ها از نظر الگوی پرکننده متفاوت خواهد بود. آنچه در این بین اهمیت پیدا می کند اتصال و ادغام این دو بخش به یکدیگر است. اگر در قطعه خود بین بخش داخلی و دیواره ها رخنه یا سوراخ های ریز مشاهده کردید راه حلهای زیر را بکار گیرید.

خمیدگی و ناصافی گوشه ها

ناصافی گوشه خبر از آن می دهد که پلاستیک در دمای بسیار بالایی اکسترود شده است و نتوانسته است به سرعت خنک شود، در نتیجه تغییر شکل داده است. پس برای جلوگیری از وقوع چنین مشکلی باید آن را به سرعت خنک کرد تا پلاستیک فرصتی برای تغییر شکل و یا به اصطلاح دفرمه شدن نداشته باشد. برای اطلاع از روش های خنک سازی به بخش “گرمای زیاد” مراجعه کنید. چنانچه این خمیدگی را از همان ابتدای پرینت مشاهده کردید مطالب بخش “عدم چسبندگی به سطح” را مطالعه نمایید.

ایجاد خراش در سطح قطعه

همانطور که می دانید روند کار چاپ سه بعدی به صورت چاپ لایه لایه می باشد. نازل برای چاپ هر لایه آزادنه روی صفحه ساخت حرکت می کند. چنانچه سرعت حرکت نازل زیاد باشد، ممکن است در حین جابجایی خط و خطوطی روی سطح لایه ایجاد کند. وجود این خطوط یا به اصطلاح خراش ها در سطحِ آخرین لایه ی قطعه پرینت شده در کیفیت و ظرافت آن تاثیر منفی خواهد داشت. در این بخش به دلایل و راه های رفع این مشکل می پردازیم.

ایجاد سوراخ و شکاف در زوایا

پرینترهای سه بعدی اشیا را به صورت لایه به لایه چاپ می کنند . در این حالت لایه چاپ شده در حکم زیربنا و پی لایه بعدی خواهد بود. در این بین مقدار پلاستیک مورد استفاده در پرینت نمیز اهمیت زیادی در نتیجه کلی دارد. لذا باید بین میزان استحکام فنداسیون و مقدار پلاستیک مصرفی نیز تعادل برقرار باشد.

اگر زیربنا چندان محکم نباشد احتمالا شکافهایی بین لایه ها ایجاد خواهد شد. این مشکل در گوشه ها ،جاهایی که اندازه قطعه تغییر می کند، بیشتر به چشم می خورد.

برای مثال اگر پرینتر در حال چاپ یک مکعب ۲۰ میلیمتری روی مکعبی ۴۰ میلیمتری است، لازم است که از زیربنای محکمی برخوردار باشند تا زمانی که به قسمت کوچکتر منتقل می شود چنین مشکلی ایجاد نشود. برای رفع این مشکل راه کارهای زیر را مورد مطالعه قرار دهید.

ایجاد خطوط روی بدنه و اطراف شی پرینت شده

بدنه و اطراف شی سه بعدی پرینت شده متشکل از صدها لایه مجزا است. اگه همه چیز رو به راه باشد این لایه ها هر یک به تنهایی ظاهری صاف و هموار خواهند داشت. اما در صورت ایجاد مشکل برای حتی یکی از لایه ها، این ناهماهنگی و ناصافی به صورت برآمدگی هایی بر روی قطعه مشهود خواهد بود. گاهی اوقات این نقص به صورت گردشی بروز می کند برای مثال در هر ۱۵ لایه، یک بار ظاهر می شود.
در بخش زیر دلایل شایع این مشکل بیان شده است.

لرزش اکسترودر و حلقه حلقه شدن سطح قطعه

لرزش پرینتر در حین کار باعث بروز طرح های ناصاف و موج داری روی سطح قطعه میشود. زمانی که اکسترودر یک تغییر جهت ناگهانی میدهد مثلا در گوشه ها و زوایای تند این عارضه بیشتر مشاهده می شود.
برای مثال در یک مکعب ۲۰ میلمتری، هر بار که اکسترودر بخواهد ضلعی از آن را چاپ کند باید ۹۰ درجه تغییر جهت دهد. اینرسی اکسترودر باعث ارتعاش و ایجاد چنین حلقه هایی در قطعه میشود. در زیر روشهای رایج مقابله با این مشکل ارائه شده است.

ایجاد رخنه و شکاف در دیواره های باریک

 از آنجایی که نازل پرینتر سه بعدی قطری ثابت دارند، ممکن است در حین چاپِ دیوارهای باریکی که فقط چند برابر بزرگتر از قطر نازل هستند با مشکل روبرو شوید.

برای مثال اگر بخواهید دیواره ای که ۱ میلیمتر ضخامت دارد را با پهنای اکسترود ۰٫۴ میلیمتر چاپ کنید، لازم است برای داشتن دیواره ای بدون شکاف و رخنه، تغییراتی در تنظیمات دستگاه اعمال کنید. در ادامه با این تنظیمات آشنا خواهید شد.

چاپ نشدن اجزای ریز قطعات

بسیاری از پرینترها دارایی نازلی باقطر ۰٫۴ میلیمترهستند. اگر چه این نازل خواهد توانست بهترین  و پایدارترین میزان اکسترود را بخوبی انجام دهد اما مشکل زمانی آغاز میشود که باید اجزایی ریز و ظریف که اندازه ای کمتر از قطر نازل دارند چاپ شود. علت آن است که شما نمی توانید از یک نازل به قطر ۰٫۴ ، طرحهای ریزتر (مثلا با پهنای۰٫۲ میلیمتر) را با ظرافت و دقت بالا چاپ کنید.

پهنای اکسترود نیز باید همیشه مساوی یا بزرگتر از قطر نازل باشد. زمانی که در قسمت تنظیمات روی “Prepare to Print” کلیک کنید، مشاهده خواهید کرد که نرم افزار قسمت های ریز را نمایش نمی دهد. در واقع نرم افزار به شما می گوید که با وجود چنین نازلی پرینتر قسمتهای ریز را چاپ نخواهد کرد.

در ادامه با ارائه راه کارهایی ساده شما را در چاپ قسمتهای ریز قطعات راهنمایی خواهیم کرد.

ناهمواری و عدم یکارچگی در مواد اکسترود شده

پرینترهای سه بعدی برای اینکه بتوانند قطعات دقیق و با ظرافتی چاپ کنند، باید قادر باشند که پلاستیک یکدست و یکنواختی اکسترود کنند.
اگر این یکپارچکی در جاهای مختلف پرینت تغییر کند، تاثیر منفی در کیفیت قطعه نهایی خواهد داشت. به پرینتر خود نزدیک شوید و از فاصله ای کم به شی در حال پرینت نگاه کنید تا متوجه یکپارچگی یا عدم آن شوید.

برای مثال اگر پرینتر در حال چاپ خطی با طولی ۲۰ میلیمتر است اما اگر متوجه برآمدگی های ریزی در آن شدید یا احساس کردید که اندازه آن تغییر کرده است احتمالا مشکل فوق رخ داده است.

در ادامه رایج ترین دلایل بروز این مشکل و روش های مرتفع سازی آن خلاشه شده است.