در این مقاله قصد داریم درباره یکی از برنامه های مدلسازی سه بعدی مانند ۳D Auto Desk و یا نرم افزار ۱,۲,۳D صحبت کنیم. البته ما تصمیم داریم نرم افزار ۱,۲,۳D را در یک پروژه طراحی و چاپ بررسی کنیم. از آنجایی که برنامه ۱,۲,۳D به Sculpteo یعنی ارائه کننده سرویس چاپ سه بعدی متکی است میخواهیم ببینیم که طراحی و فرآیند تولید چگونه یکپارچه می شود و چگونه چاپ سه بعدی انجام می گیرد برای این منظور ما طراحی سریع حلزون را با این نرم افزار بررسی می کنیم.
طراحی سریع حلزون :
- بخش اول : مدل سازی اسکلت
گام اول :
مدل سازی موجودی مانند حلزون کمی عجیب و غریب است به این معنی که مبنایی که با آن کار می کنید یک حالت کاملاً مشخص ندارد با استفاده از شکل پیش فرضی که داریم طراحی را آغاز می کنیم و با استفاده از ابزارهای جهتی چشم های حلزون را طراحی می کنیم.
گام دوم :
از آنجا که حلزون نیاز به پا ندارد به سادگی با استفاده از ابزار Pose محل پاها را صاف و هموار می کنیم. نرم افزار ۱,۲,۳D به شما اجازه می دهد که اندام های رسم شده را حذف یا اضافه کنید.
گام سوم :
با استفاده از ابزار create یک قسمت دیگر به چشم ها اضافه می شود و یک قسمت جدید نیز به طور مرکزی روی بدن حلزون قرار می دهیم این قسمت به عنوان پایه برای پوسته حلزون است و با افزایش عرض آن، این قسمت را متعادل می کنیم.
گام چهارم :
با کمک ابزار Shape شروع به چرخش اسکلت شی کرده و به چیزی شبیه به حلزون نزدیک می کنیم قسمت چشم را به سمت بالا هدایت می کنیم تا قسمت های تازه متصل شده، توپ های چشم را شکل دهند.
با استفاده از ابزار shape تمام اندام هایی که پوسته حلزون را تشکیل می دهند را ضخیم می کنیم تا زمانی که به نتیجه قابل قبول خود برسیم.
مدل سازی جزئیات:
گام پنجم :
بعد از ایجاد طرح اولیه مدل، برای ساختن جزئیات دقیق تر نیاز به تفکر بیشتری داریم برای این منظور تعدادی شیار به پوسته ها اضافه می کنیم تا آن را جالب تر کند این کار تجربی است و به مهارت شما بستگی دارد.
گام ششم :
با تغییر تنظیمات در ابزار sculp-in دهان و جزئیات چشم را ایجاد می کنیم.
گام هفتم :
در آخرین مرحله از طراحی از ابزار Flatten برای ایجاد یک تکیه گاه استفاده می کنیم به طوری که زمانی که حلزون چاپ شد بتواند روی سطوح مختلف قرار گیرد.
بخش دوم : استفاده از رنگ و بافت
گام هشتم :
از ابزار Air Brush برای رنگ آمیزی رنگ آبی و نارنجی در سطح حلزون استفاده می کنیم و سپس با استفاده از تغییر بافت، حالت چشم و همچنین حالت پوسته حلزون را به صورت دلخواه ایجاد می کنیم.
گام نهم :
در آخر با تغییر دادن حالت رندر و تنظیمات نورپردازی یک پس زمینه برای طرح انتخاب می کنیم.
ما در حدود یک ساعت برای مدلسازی و طراحی حلزون وقت صرف کردیم که این نشان می دهد که حتی یک فرد مبتدی نیز میتواند به سرعت با استفاده از نرمافزار ۱,۲,۳D یک طرح را طراحی و اجرا کند.
از آنجایی که هدف این پروژه ساخت مدل چاپی حلزون بود طرح آن را برای چاپ در Sculpteo تست می کنیم تا ببینیم آیا کیفیت مد نظر ما را دارد یا خیر.
به طور خلاصه نتیجه حاصل از این پروژه برای ما این واقعیت را در برداشت که برنامه ۱,۲,۳D یک برنامه بصری بسیار بزرگ و موافق با کاربر است و اکنون که آن را مورد ارزیابی قرار دادیم می توانیم بگوییم که از نظر سرویس دهی برنامه بسیار خوبی است.