آشنایی با نرم افزار طراحی سه بعدی Tinkercad

دنیای نرم افزارهای طراحی سه بعدی، دنیای شلوغی ست. تقریباً برای تمامی رشته های فنی و مهندسی و حتی علوم پایه، یک یا چند نرم افزار تخصصی طراحی سه بعدی وجود دارد. اغلب این نرم افزارها دو مشکل اساسی دارند: اولاً دارای منوهای پیچیده و گزینه های زیاد هستند و کار با آنها نیازمند گذراندن دوره های تخصصی است. ثانیاً برای نصب اغلب این نرم افزارها به سیستم های سخت افزاری قوی احتیاج داریم.

جالب است بدانید که نرم افزاری وجود دارد که نه تنها این دو مشکل را ندارد بلکه کار کردن با آن بسیار آسان است به نحوی که حتی برای آموزش طراحی سه بعدی به کودکان هم قابل استفاده است. همچنین برای کار کردن با آن نیاز به نصب هیچ برنامه ای ندارید و فقط باید به اینترنت وصل باشید.

نرم افزار آنلاین tinkercad

این نرم افزار Tinkercad نام دارد و متعلق به شرکت آمریکایی Autodesk می باشد. شرکت اتودسک، سلطان بلامنازع دنیای نرم افزارهای طراحی سه بعدی است. اغلب برنامه های مشهور و کاربردی طراحی سه بعدی یا توسط کارشناسان این شرکت نوشته شده یا برنامه های مطرح تهیه شده توسط سایر شرکتهای این حوزه را خریداری نموده است. برنامه هایی مثل Maya ، Fusion 360  ، AutoCAD ، ۳DMax ، Revit ، Invertor و … .

نرم افزار تینکرکد که در سال ۲۰۱۱ توسط دو نفر به نامهای Kim Backman و Mikko Mononen نوشته شده است در سال ۲۰۱۳ توسط شرکت اتودسک خریداری شد. این برنامه درحقیقت  یک وب سایت است و لذا برای استفاده از آن نیاز به نصب برنامه ای ندارید. برای استفاده از امکانات این سایت صرفاً لازم است تا در آن ثبت نام کرده و با ورود به محیط آن از قابلیت هایش استفاده کنید. این برنامه بصورتی طراحی شده که محیط آن بسیار ساده و کاربرپسند می باشد و لذا گزینه مناسبی برای آموزش کودکان می باشد. هرچند امکانات خوب این برنامه، استفاده از آنرا برای طراحان و کاربران نیمه حرفه ای هم گزینه ای مورد توجه قرار داده است. تینکرکد دارای ۳۵ میلیون کاربر در سرتاسر جهان است.

با توجه به اینکه نرم افزار Tinkercad نرم افزاری مناسب برای دانش آموزان است، می توانید مقاله ی “پرینتر سه بعدی در آموزش و تحقیقات” را مطالعه کنید.


برخی از ویژگی های جالب و برجسته نرم افزار Tinkercad به شرح زیر است:

مناسب برای کاربران مبتدی با محیط دوستانه:
رابط بصری و ساده این برنامه در کنار منوها و دکمه های قابل فهم آن باعث می شود که استفاده از آن برای کاربران غیر حرفه ای، حتی کودکان، مناسب باشد. این برنامه دارای مجموعه ای از راهنماها و آموزشهای عالی برای کاربران نیز هست.

کاملاً آنلاین:
ماهیت کاملاً آنلاین تینکرکد باعث می شود که برای استفاده از این برنامه نیاز به هیچ سخت افزار یا حافظه کامپیوتری رده بالا نباشد. تنها چیزی که برای استفاده از این برنامه لازم است، یک مرورگر اینترنتی است که طبعاً به اینترنت هم متصل باشد.

اشکال از پیش طراحی شده منحصر به فرد:
تینکرکد یک کتابخانه گسترده از اشکال آماده دارد که در ۱۱ دسته مختلف دسته بندی شده و به راحتی می توانید به پروژه خود اضافه کنید و البته قابلیت تغییر و سفارشی سازی دارند.

نرم افزار Tinkercad
نرم افزار طراحی Tinkercad

ویژگی های تغییر شکل:
به محض اضافه کردن یک شکل به پروژه خود، زبانه مقیاس بندی آن شکل فعال می شود. درکنار آن، قابلیت هایی چون Scaling  (تغییر ابعا شکل)، Group (ترکیب اشکال مجزا در یک شی واحد)، Hole (تبدیل یک شکل به یک عنصر خالی و کم شدن از سایر اشکال گروه بندی)، Align (همراستا کردن دو یا چند شکل در محورهای مختلف با یکدیگر)، Mirror (ایجاد یک تصویر آیینه ای از یک شکل).

این قابلیت ها موجب اصلاح اشکال مختلف می شود و به کارگیری آن در کنار استفاده از کتابخانه اشکال آماده می تواند در هر پروژه ای دست کاربر را برای خلق هر شکلی کاملاً باز نگه می دارد.

دستکاری و اندازه گیری اشیا:
علاوه بر قابلیت اصلاح و ویرایش اشکال، امکان مشاهده طرح از تمامی زوایا هم وجود دارد. همچنین با استفاده از ابزار اندازه گیری خط کش می توان نقاط انتهایی، میانی و حتی فواصل نسبی را اندازه گیری کرد.

امکان وارد کردن (Import) آسان فایلهای با پسوند STL و OBJ و SVG:
فرمتهای یاد شده برای چاپ سه بعدی و کار با CNC فایلهایی ایده آل هستند. با وارد کردن این فایلها در محیط تینکرکد می توان بعنوان یک شکل با آن برخورد نموده و نسبت به ویرایش و تغییر آن اقدام کرد. پس از انجام تغییرات مدنظر، امکان صادر کردن (Export) فایل با پسوندهای مختلفی چون STL یا OBJ یا X3D یا VRML وجود دارد. تنها محدودیت در وارد کردن و خروجی گرفتن فایل، اندازه فایل است که حجم آن نباید بیشتر از ۲۵ مگابایت باشد.

قابلیت کار با مدارها و شبیه سازهای برنامه نویسی:
در تینکرکد درکنار امکان طراحی سه بعدی می توان با مدارها و برنامه نویسی هم کار کرد. امکان کار با دو بورد سخت افزاری Arduino Uno و Micro:Bit بدون نیاز به سخت افزار و حافظه وجود دارد. همچنین تعداد زیادی پروژه نمونه وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد.

قابلیت به اشتراک گذاری پروژه:
تینکرکد امکان به اشتراک گذاشتن طرحهای ایجاد شده توسط کاربران را دارد. به راحتی و با یک کلیک می توان پروژه ای را در حالت عمومی یا خصوصی برای دیگران به اشتراک گذاشت. همچنین امکان آپلود مستقیم طرح در سایت های محبوب دانلود طرح سه بعدی مانند Thingiverse  و MyMinifactory و Cults وجود دارد.

پایگاه دانش قوی:
تینکرکد دارای درسهایی آموزشی در ۱۱ موضوع و مشکلات مختلف دارد که کاربران، علیرغم ساده بودن محیط آن، می توانند از آن استفاده کنند. درسهایی با کیفیت آموزشی بالا از آموزشهای خودیادگیرنده تا تنظیمات مختلف نرم افزار.

در پلتفرم آموزشی سی زان آکادمی دوره ی “Tinkercad برای تازه کارها“، برای آشنایی مقدماتی علاقه مندان به طراحی سه بعدی قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up