معرفی کاربردهای چاپ سه بعدی
چگونه از پرینتر سه بعدی استفاده کنیم؟
به صنعت ۴ خوش آمدید !
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سالهاست از تکنولوژی چاپ سه بعدی و پرینترهای سه بعدی به عنوان یک ابزار در صنعت استفاده می شود، مثل نمونه سازی در صنایع هوایی، هوافضا، پزشکی و … ولی به نظر می رسد در چند سال اخیر با توجه به تکمیل کمبودهای این تکنولوژی در بخش مواد اولیه و همچنین همه گیر شدن استفاده از پرینترهای سه بعدی، بواسطه اتمام حق استفاده (کپی رایت) شرکتهای بزرگ، باید شاهد حضور چاپگرهای سه بعدی در بخش های بسیار زیادی از صنعت و حتی کاربرد خانگی آنها باشیم. اهمیت این موضوع را زمانی متوجه می شویم که از چاپ سه بعدی به عنوان یکی از پایه های “صنعت ۴” یاد می شود.
کاربرد پرینترهای سه بعدی روز به روز در صنایع و علوم مختلف بیشتر شده و دائماً نیز کاربردهای جدید کشف می شود! در ادامه به تعدادی از این کاربردها اشاره می کنیم.
کاربردهای پرینتر سه بعدی
گرچه در حال حاضر فرایندهایی چون شبیه سازی قبل از عمل، ساخت پروتزهای درمانی، فیکسچرهای ایمپلنت و … به صورت عملیاتی با پرینتر سه بعدی و توسط پزشکان انجام می شود، ولی نگاه آینده ی بشر به تکمیل فرایندهای ساخت اندام حیاتی بدن با سلولهای بنیادی و با استفاده از بایوپرینترها دوخته شده است.
لازم نیست وقت و هزینه زیادی صرف ساختن ماکت با دست بکنید. با استفاده از پرینترهای رومیزی، ماکت طراحی شده خود را بدون نگرانی از هزینه های بالا، چندین بار بازطراحی و اصلاح کنید و بسازید تا همان چیزی شود که انتظار دارید.
با استفاده از پرینتر سه بعدی طلا و جواهر می توانیم نمونه های سفارشی را با ظرافت بسیار زیاد و سرعت باور نکردنی تولید کنیم. کاربرد پرینتر سه بعدی طلا و جواهر همانند یک دستیار دقیق و با مهارت بالا بوده که می تواند جواهرات و زیورآلات بسیار ظریف و زیبا و با طرح های پیچیده را برای ما تولید کند.
وجود پرینتر سه بعدی به شما امکان خلق طرح های پیچیده و بررسی دقیق آنها را می دهد. با استفاده از پرینتر سه بعدی نمونه های اولیه خود را در کمترین زمان ممکن ساخته و اشکالات طراحی را به سرعت رفع کنید.
بدون نگرانی از هزینه های اضافی و ساخت و بازطراحی چندین باره محصول، فرایند سخت و طاقت فرسای قالب سازی و ریخته گری را کنار گذاشته و آن را با خیال راحت به پرینتر سه بعدی بسپارید.
ساخت ظروف سفالی سرامیکی، نمونه های مفهومی و پیچیده، تندیس سازی، دیوارکوب های تزئینی و حتی صنایع شیشه گری، همه و همه با چاپگرهای سه بعدی دقیق تر و سریع تر صورت خواهند گرفت.
به کمک پرینترهای سه بعدی، محدودیت های ساخت و تولید قطعات آموزشی و کمک آموزشی برای مدارس و همچنین قطعات لازم در آزمایشگاه و فرایندهای تست و بررسی برای دانشگاه ها را از میان بردارید.
کاربرد پرینتر سه بعدی، اسکنر سه بعدی و ماشین های سی ان سی در دندانپزشکی و دندانسازی سبب شده تا امروزه شاخه ای مستقل به نام دندانپزشکی دیجیتال ایجاد شود.
کاربرد کدام تکنولوژی پرینت سه بعدی برای شما مناسب است؟
تکنولوژی FDM ـــــــــــ
چاپگرهای سه بعدی با تکنولوژی FDM با مواد اولیه از جنس ترموپلاستیک هستند. ارزانی مواد اولیه و دستگاه ، سهولت کاربرد و تنوع مواد اولیه از دلایلی است این تکنولوژی را به پرکاربردترین روش چاپ سه بعدی تبدیل کرده است. از تکنولوژی FDM جهت کارهای مدلسازی، نمونه سازی اولیه قبل از قالب گیری، مجسمه سازی، ریخته گری و نمونه های قطعات کاربردی مثل قطعات روبات های تحقیقاتی و … می توان استفاده کرد.
تکنولوژی PDM ـــــــــــ
در این تکنولوژی مواد اولیه خمیری شکل نظیر گل سفالگری، سرامیک و … به عنوان ورودی مواد در دستگاه استفاده می شود.
این تکنولوژی جهت کارهای تحقیقاتی و استفاده و توسعه ی مواد اولیه جدید با ویژگی های منحصر بفرد مثل سرامیک های با خواص مختلف، خمیرهای میکس شده با پودرفلزات مختلف، بتن های با ویژگی های خاص و … کاربرد دارد.
تکنولوژی DLP ـــــــــــ
پرینترهای سه بعدی با این تکنولوژی از طریق تابش نور UV به رزین های فتوپلیمر قطعه ی مورد نظر را می سازند.
دقت بالای قطعات چاپ شده با این روش، این تکنولوژی را برای ساخت نمونه های ریز و دقیق صنعتی، قالب های ریخته گری طلا و جواهر، قالب ها و قطعات نهایی قابل استفاده در فرایندهای دندانپزشکی، ریخته گری دقیق (Investment Casting) و … قابل استفاده کرده است.