کاربرد پرینتر سه بعدی بعدی در زمینه پزشکی”
شبیه سازی ارگانها قبل از عمل
کاربرد پرینتر سه بعدی بعدی در زمینه پزشکی”
شبیه سازی ارگانها قبل از عمل
یکی دیگر از دست آوردهای صنعت چاپ سه بعدی خدمت در عرصه پزشکی در جهت تبدیل تصاویر دو بعدی سی تی اسکن و ام آر آی بصورت سه بعدی و ملموس است.
برشنگاری رایانهای یا به اصطلاح سیتی اِسکَن، روشی نوین است که در علوم تشخیصی در فیزیک پزشکی کاربرد تحقیقاتی و درمانی فراوانی دارد. در این روش، کالبد انسان یا دیگر جانوران به صورت لایه به لایه برانداز (اسکن) میشود و بدین ترتیب بخشهای درونی بدن نیز برای پزشکان قابل رؤیت میگردد.
امروزه فناوری سیتیاسکن در بیمارستانها و مراکز پژوهشی در سرتاسر دنیا کاربرد وسیع دارند، بطوری که استفاده از سی تی اسکن جزء جدایی ناپذیر در تشخیص و حتی درمان بسیاری از بیماری ها شده است.
پزشکان بیمارستان تگزاس توانستند طی یک عمل جراحی بسیار پیچیده که ۲۶ ساعت به طول انجامید، خواهران دوقولوی ده ماهه را از یکدیگر جدا کنند. این دو دختر از ناحیه شکم بهم چسبیده بودند و کبد، دیواره قلب، دیافراگم، روده و لگن مشترک داشتند.
تیم پزشکی برای به تصویر کشیدن و مجسم کردن این روند پیچیده، براساس تصاویر سه بعدی و سی تی اسکن هایی که با کیفیت بسیار عالی از این دوقولوها گرفته شده بود، نمونه سه بعدی آن را چاپ کردند. در این نمونه پرینت شده برای مشخص کردن و نمایان ساختن قسمت های مختلف بدن و همچنین محل و میزان بهم چسبیدگی اندام ها، از مواد رنگی استفاده شده است.
“سی زان ۳”
یک پرینتر سه بعدی رومیزی با دقت بالا و صدای بسیار پایین حین کار است. صافی سطح در قطعه نهایی و دقت نمونه خروجی از ویژگی های بارز این مدل است.
پرینت سه بعدی دستیار دندانپزشک